Project   >  Residence

Seo-Hyun Officetel in Bundang

분당 서현동 오피스텔

Summary :
Prologue :

분당의 중심인 서현역사 부근으로 고속도로에서 진입하는 도로변에 자리한 부지로서, 지상1~4층은 근린생활시설과 사무실 용도로 5~12층은 오피스텔로 계획 되어진 복합 용도의 건물이다. 중정 계획으로 오피스텔 입주자가 풍부한 공간을 느낄 수 있도록 배려하였고, 사무소 건축물의 딱딱한 입면 형태 를 배제하고 격자무늬를 외형 디자인에 도입하였다. 재료의 선정에 있어서도 그러한 의도를 반영해서 샌드 스톤과 질감이 드러나는 페인트로 계획하였다.

The officetel is located close by the bustling Seohyun Station. It is a complex building with the first to four floors serving commercial and office functions while the upper eight floors are private officetels. A courtyard was designed with consideration for the occupants and their privacy. To eliminate the rigid look of an office building, checkered patterns were used for the façade. Sandstones and various colors were used for the skin of the building, in order to create a rhythm.